Taurės, karafos ir stiklinės bet kokiam stalui
Turint gražių taurių ir ąsočių gali labai pasikeisti stalo serviravimas, nes jie gali pagerinti stalo serviravimo estetinę kokybę. Gražaus dizaino taurės ir ąsočiai prisideda prie elegantiškos ir rafinuotos atmosferos, kuri neabejotinai sukurs ypatingą atmosferą prie stalo. Jūsų svečiai pajus, kad buvo įdėta papildomų pastangų, kad jiems būtų sukurta ypatinga patirtis, o gerai suprojektuotos taurės ir ąsočiai gali padėti išreikšti jūsų asmeninį stilių ir skonį, todėl stalo serviravimas taps asmeniškesnis ir unikalesnis.
Paprasta ir veiksminga stalo serviravimo priemonė - dekanteriai ir ąsočiai. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti:
- Pasirinkite dekanterius ir ąsočius, atitinkančius jūsų stilių ir stalo dekoravimo temą. Kad sukurtumėte vientisą stilių, galite rinktis tos pačios medžiagos ar spalvos dekanterius ir ąsočius.
- Dekanterijas ir ąsočius pastatykite centrinėje stalo vietoje, kad svečiai juos lengvai pasiektų. Taip pat galite juos pastatyti prie kiekvieno voko, kad jie būtų asmeniškesni.
- Pasirinkite dekanterius ir ąsočius, kurių dydis atitinka patiekiamo skysčio kiekį. Pavyzdžiui, mažesnį ąsotį viskiui, o didesnį ąsotį vandeniui ar sultims.
- Dekanterijas ir ąsočius naudokite kaip stalo serviravimo dalį, padėdami juos ant gražaus padėklo ar pjaustymo lentelės ir papuoškite šviežiomis gėlėmis ar vaisiais, kad gautumėte papildomą dekoratyvinį efektą.
- Svarstykite galimybę investuoti į aukštos kokybės dekanterius ir ąsočius, kurie ne tik gražiai atrodo, bet ir ilgai tarnauja bei gali būti naudojami įvairiomis progomis.
Skaidrus, dūmo spalvos, mėlynas arba žalias stiklas
Turime didelį stiklinių, kurios tikrai puikiai atrodys per kitą vakarienę ar šventę, pasirinkimą. Stiklo būna įvairiausių atspalvių, todėl lengva apakti nuo spalvų pasirinkimo - todėl norėtume padėti su tam tikrais sumetimais, nes stiklo spalvos pasirinkimas labai priklauso nuo asmeninio skonio ir pageidavimų. Pateikiame keletą punktų, padėsiančių pasirinkti:
yra klasikinis pasirinkimas, kuris tinka bet kokiai progai ir bet kokiai spalvų paletei. Be to, jis gali leisti parodyti stiklinės turinį, pavyzdžiui, gražų vyną ar spalvingą kokteilį.
Dūmų spalvos taurės gali suteikti rafinuotumo ir modernumo jūsų stalo serviravimui. Tai taip pat gali būti gera idėja, jei norite paslėpti stiklinės turinį, pavyzdžiui, limonadą ar kitą gaivųjį gėrimą.
Mėlynos ar žalios spalvos stiklinės gali suteikti spalvingos ir gyvos atmosferos jūsų stalo apipavidalinimui. Mėlyna spalva gali suteikti vėsią ir raminančią atmosferą, o žalia - natūralesnį ir gaivesnį jausmą. Šios spalvos stiklinės taip pat gali leisti sukurti spalviškai suderintą stalo apipavidalinimą, atitinkantį temą ar progą.
Galiausiai stiklinės spalvos pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir nuotaikos, kurią norite sukurti savo stalo serviravimui. Taip pat galite apsvarstyti galimybę rinktis skirtingas spalvas arba skirtingų spalvų derinius, kad sukurtumėte dinamiškesnį ir įdomesnį stalo apipavidalinimą.
Viskisčių, vyno, konjako ir kokteilių taurės kitam vakarėliui!
Jei namuose rengiate šventinį vakarą, svarbu turėti tinkamų taurių kiekvienai gėrimų rūšiai. Pas mus rasite didelį kokybiškų viskio taurių, elegantiškų vyno taurių, klasikinių konjako taurių ir madingų kokteilių taurių pasirinkimą. Mūsų viskio taurės sukurtos taip, kad išryškintų mėgstamo viskio skonį, ir puikiai tinka svečiams patiekti drameriją. Mūsų vyno taurės turi ploną kraštelį, kuris leidžia lengvai mėgautis patiekiamo vyno skoniu, o mūsų konjako taurės sukurtos gero konjako skoniui pabrėžti. Su mūsų madingomis kokteilių taurėmis galėsite stilingai patiekti gardžius gėrimus. Nesvarbu, ar norite klasikinio dizaino, ar ko nors modernesnio, pas mus rasite tobulą taurę kitam vakarėliui. Taigi leiskite mums padėti jums suteikti šventiniam vakarui išskirtinumo, pasirinkę gražių ir elegantiškų taurių.
Tačiau svarbu prisiminti, kad nėra nieko blogo gerti kokteilį iš taurės, kuri nėra specialiai tam kokteiliui sukurta. Nors tinkama taurė gali pagerinti kokteilio skonį ir pateikimą, gali būti sudėtinga namuose turėti visų rūšių kokteilių taurių. Vietoj to galite rinktis universalią stiklinę, kurią galima naudoti įvairiems kokteiliams, pavyzdžiui, highball stiklinę arba Collins stiklinę. Šios stiklinės puikiai tinka kokteiliams su ledu patiekti, be to, jose yra vietos garnyrams ir puošmenoms, kurios gali suteikti kokteiliui papildomo skonio ir vizualinio patrauklumo. Taigi, nors ir gerai turėti tinkamą stiklinę kokteiliui, vis tiek galite mėgautis gardžiu gėrimu su stikline, kurią jau turite savo spintoje.
Keraminis arba stiklinis vandens ąsotis
Gertuvės pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir poreikių. Tiek stiklinės, tiek keraminės gertuvės turi savų privalumų ir trūkumų.
- Stiklo gertuvė gali suteikti elegantišką ir rafinuotą išvaizdą jūsų stalo apipavidalinimui. Permatomas paviršius leidžia matyti vandens lygį ir patikrinti, kada laikas jį papildyti. Stiklas taip pat yra lengva medžiaga, todėl jį lengva nešiotis, be to, jį lengva valyti ir jis atlaiko aukštą temperatūrą.
- Keramikinis vandens ąsotis yra tvirtesnis ir gali būti kaimiško bei jaukesnio stiliaus. Keraminis paviršius taip pat gali suteikti tekstūros ir spalvų jūsų stalo apipavidalinimui. Keramika yra sunkesnė medžiaga, todėl ji gali būti stabilesnė ir mažiau linkusi apvirsti. Tačiau keramika gali būti labiau pažeidžiama ir įbrėžiama.
Galiausiai vandens ąsočio pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir poreikių. Jei norite elegantiškesnės ir lengvesnės išvaizdos, stiklinė gertuvė gali būti geras pasirinkimas, o keraminė gertuvė gali suteikti kaimiškesnę ir stabilesnę išvaizdą. Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kaip dažnai norite naudoti gertuvę ir ar norite, kad ji būtų atspari kasdieniam naudojimui ir dėvėjimuisi.
Vandens, viskio ir vyno karafa
Karafos vandeniui, viskiui ir vynui skirtumai pirmiausia slypi jų paskirtyje ir dizaine.
- Vandens karafa paprastai skirta vandeniui laikyti ant stalo ir palengvinti vandens patiekimą svečiams. Vandens karafos dažnai gaminamos iš stiklo arba keramikos ir yra paprastos bei funkcionalios formos.
- Dekanteris viskiui paprastai skirtas stilingai ir rafinuotai patiekti viskį ar kitus stipriuosius gėrimus. Viskio dekanteriai gali būti sudėtingesnio dizaino su tokiomis detalėmis kaip tekstūros ir raštai. Be to, jie dažnai gaminami iš krištolo arba stiklo, kuris gali suteikti daugiau šviesą atspindinčio efekto ir sustiprinti gėrimo patirtį. Kai kurie viskio dekanteriai gali turėti dangtelį, kad vanduo išliktų šviežias ir į dekanterį nepatektų dulkių ir nešvarumų.
- Vyno dekanteris paprastai skirtas vynui dekantuoti ir jo skoniui bei aromatui pagerinti. Vyno dekanteriai yra sudėtingesnės formos nei vandens dekanteriai ir gali turėti platesnį pagrindą ir siauresnę ertmę, kad vynas turėtų daugiau sąlyčio su oru ir deguonimi. Jie taip pat gali turėti ilgesnį kaklelį arba apykaklę, kad būtų lengviau surinkti vyno nuosėdas ir priemaišas.
Apskritai šių tipų dekanteriai pirmiausia skiriasi pagal savo funkciją ir dizainą, jie skirtingai pritaikyti gerti vyną.