FLOS STORIES: "In Vitro by Philippe Starck" - elegancija ir laisvė lauko apšvietime

liepos 27 d. 2024
FLOS STORIES: "In Vitro by Philippe Starck" - elegancija ir laisvė lauko apšvietime
Garsus prancūzų pramonės dizaineris Philippe'as Starckas išplėtė savo "In Vitro" kolekciją nauja nešiojama lempa "In Vitro Unplugged". Šis lauko apšvietimo papildymas sukuria stebuklingą atmosferą, nes jame esančios liuminescencinės stiklo sferos šviečia tarsi grynos architektūrinės šviesos tūriai.

Šviestuvas "In Vitro Unplugged" sukurtas taip, kad galėtų sekti paskui jus, kad ir kur eitumėte, todėl jis yra puikus jaukių vakarų palydovas ir stilingas namų priedas dienos metu. Šviestuvas beveik nieko nesveria ir turi spalvingą silikoninę rankeną, todėl jį lengva transportuoti iš vienos vietos į kitą. Nereikia jokių laidų ar kištukų, todėl turite visišką judėjimo laisvę ir lankstumą.

Šviestuvas yra septynių skirtingų apdailos variantų: baltos, miško žalios, šviesiai žalios, tamsiai rudos, terakotos, juodos ir antracito spalvos. Tokia dizaino įvairovė leidžia pritaikyti šviestuvą prie bet kokio skonio ir interjero stiliaus.

Philippe'as Starckas savo "In Vitro" viziją apibūdina žodžiais: <"Nuo seno lemputę saugo stiklinis kupolas. Šiandien jis išnyksta pačios šviesos naudai. Tai poetiška ir siurrealistinė dematerializuoto architektūrinio apšvietimo idėja ir šviesos užimtos erdvės atmintis.".

Dėl pažangios "In Vitro Unplugged" apšvietimo technologijos "Edge Lighting" šviesa yra švelni ir išsklaidyta, be ryškių kontrastų. Čia taškinius šviesos diodus paslepia opalinis difuzorius, kuris išlygina šviesą.

Kolekciją taip pat sudaro keli montavimo tipai: Šviestuvų versijas galima lengvai pritvirtinti prie bet kokio paviršiaus, o pakabinamuose modeliuose maitinimo laidas integruotas į šviestuvo konstrukciją, todėl atrodo elegantiškai. Dviejų dydžių "In Vitro Rod" versijoje siūloma standi pakabinimo sistema, išsauganti "In Vitro" serijai būdingą kapsulinio šviestuvo dizainą.

Philippe'o Starcko kolekcija "In Vitro", pasižyminti pažangiausiu dizainu ir funkcionalumu, ir toliau nustato naujus šiuolaikinio lauko apšvietimo standartus.

Visą "Flos" "In Vitro" asortimentą rasite čia

Original text by FLOS in FLOS STORIES