"Elara" pakabukas iš Italijos "Lodes" - dizainas ir kosmosas

liepos 22 d. 2024
"Elara" pakabukas iš Italijos "Lodes" - dizainas ir kosmosas
Įkvėpta nuostabios planetų orbitų ir sąveikaujančių dangaus kūnų visatos, slovėnų pramonės dizainerė Nika Zupanc savo naujausią šviestuvo dizainą iškėlė į naujas kosmines aukštumas. Gražia žiedų ir sferų jungtimi "Elara" pakabukas sukuria harmoningą visumą ir užbaigia astralinę temą savo plūduriuojančia struktūra, kuri užima interjero erdvę su tokiu pat lengvu grakštumu, kaip mėnulių ir planetų kosminėje erdvėje. 2000 m. baigęs Liublianos dizaino mokyklą, A. Zupanc sukūrė gražių ir gerai pagamintų kūrinių įvairioms įmonėms, tarp jų ir Italijos apšvietimo gamintojui "Lodes", turinčiam daugiau nei 70 metų apšvietimo patirties. Daugiau Nikos Zupanc dizaino darbų galite rasti prie pat čia.

Elara graikų mitologijoje yra Dzeuso meilužė, o astronomijoje - aštuntas pagal dydį Jupiterio mėnulis. Pavadinimas puikiai dera su astraline tema, kuri būdinga kiekvienai Elara pakabuko dizaino detalei. Tai išreiškia ploni ir tobulai taisyklingi metaliniai žiedai, kurie žibinto centre sudaro gražų persidengimą. Apatiniame vertikalaus žiedo taške įtaisytas sferinis elementas - tarsi planeta savo orbitoje. Sferoje įtaisytas lempos šviesos šaltinis - įmontuotas šviesos diodų modulis su efektyvia energijos konversija, užtikrinančia aiškią ir tiesioginę šviesą. Kiekviename sferos gale yra šviesos išvestis, todėl šviesa sklinda dvigubu šiltu švytėjimu, kuris lengvai apšviečia visą patalpą. Kai šviestuvo viršutinė šviesa patenka į horizontalų žiedą, susidaro gražus šešėlių raštas, kuris padidėja ant kambario sienų, suteikdamas unikalų šio šviestuvo šviesos kokybės aspektą. Horizontalųjį žiedą galima reguliuoti įvairiose padėtyse, todėl galite eksperimentuoti su skirtingais įvaizdžiais ir keisti bendrą lempos išvaizdą. Tai taip pat leidžia reguliuoti šešėlių raštą, kai šviestuvas įjungtas, suteikiant tiek šviestuvui, tiek šviesos raštui individualizuotą išvaizdą.

Šviestuvą "Elara Pendant" galima įsigyti kelių versijų, dydžių ir spalvų variantų. Visą nuostabią pakabukų kolekciją galite rasti kur.