FLOS STORIJOS: Marcelio Wanderso "Skynest" sujungia technologijas ir poeziją

birželio 29 d. 2024
FLOS STORIJOS: Marcelio Wanderso "Skynest" sujungia technologijas ir poeziją
Marcelio Wanderso kūrybiškas ir poetiškas dizainas įgauna naują dimensiją - naujausias "Flos" sukurtas apšvietimo dizainas "Skynest". "Skynest", kuriame formali elegancija derinama su techninėmis naujovėmis, yra ir meniškas, ir rafinuotas. Į tekstilinį vamzdį įausta LED juosta sukuria krepšį primenančią formą, kuri yra ir estetiška, ir technologiškai pažangi.

Skynest" sudaro 24 LED šviesos diodų juostelės, kurias dengia dviejų spalvų tekstilės struktūra. Šviesa sklinda tik iš baltosios pusės, o audinio spalva išlieka matoma išorėje. Skirtingų šviesos elementų derinys su 48 spalvotomis juostelėmis iš abiejų pusių suteikia šviestuvui gyvybės. Rezultatas - nežemiškas, šviesus buvimas, akivaizdžiai įkvėptas meistriškumo pasaulio, tačiau su netikėtu technologiniu posūkiu.

Intuityvi Wanderso idėja panaudoti audimą kaip naują šviesos šaltinį yra ir revoliucinga, ir stebinanti. Nors šviestuvų gaubtų pynimas yra beveik standartinis amatų įkvėptas apšvietimo būdas, perspektyvos pakeitimas, kai krepšys pats tampa šviesos šaltiniu, paverčia "Skynest" novatorišku dizaino kūriniu. Jis sukuria tiltą tarp dviejų pasaulių, kurie šiuolaikiniame amžiuje vis labiau susilieja.

Pats pavadinimas "Skynest" taip pat labai simboliškas: jis primena ankstesnius Wanderso šedevrus ir sukuria plūduriuojančio šviesos lizdo vaizdinį - svajingą ir poetišką viziją. Skynest taip pat yra tvaraus dizaino pavyzdys. Jis pagamintas iš perdirbto ir visiškai perdirbamo plastiko (PL). Kiekviena dalis laikosi specialiomis mikrojungtimis, o skirtingoms dalims surinkti nenaudojami klijai. Visą šviestuvą galima lengvai išardyti, kad jį būtų galima remontuoti ir pakeisti.

Marcelio Wanderso "Skynest" - tai ne tik šviestuvas, bet ir meninė šviesos interpretacija, kurioje gražiai dera tradicinė meistriškumo estetika, šiuolaikinės technologijos ir tvarumas. Šis novatoriškas dizainas suteikia apšvietimui naujos gyvybės ir įkvepia savo kūrybiškumu bei ekologiškumu.

Visą "Flos" serijos "Skynest" šviestuvų seriją rasite čia

Originalus FLOS tekstas leidinyje FLOS STORIJOS